Turkaffe – ny favoritt


Sommeren har bragt med  seg endringer i viktige deler av forbruksvarene som er med på tur. Hils på kaffekjelens nye følgesvenn …

Valg av turkaffe er nemlig ikke noe som skal overlates til tilfeldighetene, og det er to hovedkriterier som ligger til grunn:

1: Smak
2: Transporterbarhet

Lenge har Café Noir fra Friele vært mitt førstevalg, men i sommer ble den byttet ut til fordel for Zoegas Skånerost. Det første kravet oppfylle den lett. Kraftig og smaksrik ikke bare reklametekst.
Men de største fordelene har den i form av transporterbarhet. For det første er den svært drøy. At fiskekompis Thomas og jeg ikke klarer å drikke unna tre halvkilospakker på ei ukes laksefiske sier det meste i så måte. Det er på grensa til flaut. Her har det nok mye å si at kaffen er svært finmalt. Jeg bruker aldri kokemalt kaffe i kjelen på tur, fordi man må bruke mye mer kaffe når den er grovmalt. I tillegg kommer Zoegas Skånerost i vakumpakkede, kompakte halvikilosposer, som ikke tar mer plass enn en kvartkilo, pakket beskyttende atmosfære.

Klar for kaffeproduksjon på Ifjordfjellet.
Klar for kaffeproduksjon på Ifjordfjellet. Zoegas finnes i alle fall på REMA.