Nordvestpassasjen: Videoblogg ti år etter


8. mars er det faktisk ti år siden Bengt Rotmo og jeg startet på skituren vår gjennom Nordvestpassasjen. Omtrent i det vi nådde hjem til Norge, var det 100 år siden Roald Amundsen la ut med Gjøa for å seile gjennom denne sagnomsuste sjøruta.

Vi lagde bok fra turen, og den solgte faktisk ganske brukbart, men videoopptakene våre er det ikke mange som har sett. Vi hadde vel et håp om å få til en film eller et TV-program med utgangspunkt i opptakene, men så langt kom det aldri. Når vi ser på videoene i ettertid er nok materialet både for sparsomt og ujevnt til en film. Det hjalp ikke at videokameraet vi hadde med oss tok kvelden etter et par måneder, og at den siste delen av turen derfor er filmet på et ganske rufsete amatørkamera.

Løsningen blir å presentere en del av materialet som en videoblogg-serie. Fra starten av mars til midten av juni kan du følge turen fra uke til uke her på bloggen- ti år etter at det hendte. Filmene er ganske røft og raskt redigert, men vi håper å få vist litt av moroa vi hadde. Tanken er å kombinere filmsnuttene med utdrag fra boka, og kanskje ett og annet dagboksnotat.

Vi starter for fullt om en ukes tid. I mellomtiden kan du ta en titt på denne traileren: