På fotografens kontor


Noen tanker om fotografens søppelbøtte

Har du opplevd at uskarpe bilder blir skarpe, bare de får ligge en stund på hard-disken og modne?

Les Mer >

Ti tips for frilansere

Etter noen år på begge sider av bordet i forholdet mellom publikasjon og freelancer tenkte jeg å komme med noen tips til de som jobber for å få sakene sine på trykk. Dette er så klart min subjektive mening, men…

Les Mer >

Forside i bladet Jakt

For et par dager siden fikk jeg den hyggelige beskjeden om at jeg hadde forsidebildet til den kommende utgaven av bladet Jakt. Jeg tenkte å bruke anledningen til å si et par ord om hvordan et bilde kan ende opp…

Les Mer >

Photoshelter – søkbart bildearkiv på nett

I et par år har jeg brukt det nettbaserte bildearkivet Photoshelter for mine bilder. Her er noen tanker og erfaringer med tjenesten.

Les Mer >

Søk smart i bildearkivet

Jeg har i dag flere tusen bilder liggende høyoppløselig og søkbart på nett hos arkivtjenesten Photoshelter. Her er noen tips for å finne det du leter etter. Bildene er indeksert med søkeord som angir hvor bildet er tatt, samt hva…

Les Mer >

Litt om backup

Som fotograf er det viktig å ta vare på det man har liggende på datamaskina. Etter å ha prøvd en del ulike varianter har jeg kommet fram til dette: Jeg bruker en iMac, og lar Time Machine ta seg av…

Les Mer >