Foredrag: Canada – høst og høysommer


Jeg har i alt tilbragt omkring ni måneder i de enorme villmarksområdene i Canada. Dette foredraget tar for seg to av turene og viser noe av spennvidden i det villmarka kan tilby der.

Høst øst for Store Slavesjø
Høsten 2005 tilbragte jeg en del dager alene i den enorme villmarka øst for Slavesjø i Canada. Naturen viste seg på sitt mest spektakulære med sprakende høstfarger, flerrende nordlys og et vassdrag fullt av fisk. 
Det ble også tid til en avstikker over til «Elgsjøen» hvor Helge Ingstad og Hjalmar Dale hadde sin hytte. Turen fikk en brå slutt da en svartbjørn gjorde et hederlig forsøk på å spise kanoen min.

Sommer på tundraen
Sommeren 2007 var jeg to måneder i Canada. Første prosjekt var den ca. 700 kilometer lange Horton River, som jeg padlet sammen med Ole Petter Rekvig. Etterpå loffet jeg i et par uker rundt på tundraen, helt oppe ved ishavet. Turene ga uforglemmelige møter med caribou, jaktfalk, vandrefalk, moskus, elg og grizzly – kombinert med den reneste tropevarmen.

Foredraget er i hovedsak basert på bilder. Litt film kan også tas med. Varighet 2 x 45 min.

Nyedelig sommerdag på Horton River.
Nyedelig sommerdag på Horton River.
Vandrefalk med bytte. Fra Horton River.
Vandrefalk med bytte. Fra Horton River.
Inn under regnbuen på Horton River.
Inn under regnbuen på Horton River.