Mikro-Nikkor 55mm f/3.5 – tett på, lett og rimelig


Jeg driver ikke mye med typisk nærfotografering, og må ofte vurdere strengt hvor mye vekt jeg skal godta i sekken. Da er det greit med lett og rimelig optikk. Derfor passer dette objektivet godt i min utstyrspark. Objektivet har manuell fokus, og gir så vidt jeg vet ikke lysmåling på de rimeligste Nikon-kameraene. Selv om produksjonen, så vidt jeg har funnet ut, ble avsluttet i 1979 regnes modellen som en av de aller mest skarpttegnende objektivene Nikon noen gang har lagd.

Mine erfaringer med andre objektiver finner du i kategorien; «objektiver».

Jeg er klar over at det er enklere å jobbe med makrooptikk med lengre brennvidder, eksempelvis 100 mm. Da får du lengre avstand til det du fotograferer, samtidig som det er enklere å kontrollere bakgrunnen.
Det var likevel et bevisst valg å gå for denne, ettersom den kun veier ca. 260 gram, og kan kjøpes for noen få hundrelapper. Da binder jeg ikke opp for mye penger i utstyr som brukes lite, og jeg får et objektiv som faktisk kan være med på tur.
Jeg kjøpte min på www.keh.com. På www.foto.no omsettes den for rundt tusenlappen.

Se bilder tatt med dette objektivet i galleriet under.