Foredrag: New Zealand på langs


Sammen med Hilde Furuholt gikk jeg New Zealand på langs i perioden oktober 2006 – mars 2007. Vi startet som samboere og kom fram som forlovede. Nå er vi gift…
Ruta gikk langs milelange sandstrender, gjennom regnskog, over ville fjell, langs fantastiske ørretelver og gjennom dødt, vulkansk lanskap.Alt i alt gikk vi et sted mellom 2000 og 2500 kilometer. Vi opplevde et land som på mange måter er veldig likt Norge, men samtidig enormt forskjellig fra våre hjemlige villmarker. Naturen la sine hindringer i veien, og samtidig måtte vi håndtere utfordringen det er for et par å gjennomføre en slik tur sammen. Likevel var det et velsignet enkelt liv, med konkrete og felles målsetninger. Kanskje hverdagen egentlig er en større utfordring?

«Det var en foredragskveld som det vil gå gjetord om i lang tid. Randulf var en fantastisk forteller og en glimrende fotograf. Alle de over 40 fremmøtte fikk en flott opplevelse av den lange turen over Nordøya og Sørøya – New Zealand.»
– Drammens sportsfiskere

Foredraget har i utgangspunktet en varighet på ca. 2 x 45 minutter, men kan justeres ned til under halvparten om ønskelig. Presentasjonen består av en blanding av film og bilder, og kan spisses dersom publikum har spesielle interesser. For eksempel fotturer, fotografering eller fluefiske.

Teltleir ved Dart Glacier, Mt. Aspiring National Park.
Teltleir ved Dart Glacier, Mt. Aspiring National Park.
Hilde vader elv i Tararua Forest Park.
Hilde vader elv i Tararua Forest Park.