NVP 2003 – Del 4: En fridag planlegges …


Hviledager ser man alltid fram til på langturer. På første etappe i Nordvestpassasjen hadde vi noe spesielt å se fram til i det vi var halvveis på første etappe. Bengt hadde nemlig tatt med en liter sjokoladeis da vi handlet mat i Kugluktuk. Denne godbiten var reservert for hviledagen som skulle markere halvgått første etappe.

En slik hviledag må naturligvis planlegges i detalj. Det er tross alt mye av gleden. Denne episoden er tatt opp i lunsjen dagen før isen skal fortæres. Det skal også nevnes at vi på dette tidspunktet begynte å bli rimelig sultne. Vi hadde nemlig gjort en liten bom i provianteringen. Planen var å ha med fire sjokolader pr. mann pr. dag. Kjapp hoderegning tilsa at 30 x 4 = 120, men vi glemte at det var to av oss som skulle på tur… Denne bommerten kom for en dag da sjokoladebeholdningen skrumpet betenkelig fort. Dette forklarer nok også hvorfor vi så slik fram til sjokoladeis og cognac.

På slutten nevner vi at vi skal ringe hjem. Nettsidene for turen ble oppdatert daglig mandag til fredag. Det gjorde vi ved å ringe mobilsvar og legge igjen melding til hjelpsomme personer som så oppdaterte sidene våre. Denne jobben rullerte på flere personer, og vi ser tydeligvis med glede fram til en ny stemme på svareren…

Se oversikt over de andre innleggene i serien her