Podkasten Uteliv #3 og #4 – å skrive om tur


Å snakke med Stein P. Aasheim om turlitteratur tar en stund. Dermed ble denne episoden delt i to. Her får du begge to samtidig.

I første del får vi en rask og lettbent historisk oppsummering av temaet tur- og reiselitteratur. Muligens ble den i overkant rask og lettbent. Det er i så fall undertegnedes skyld. Vi får så vite hvordan Stein endte som turskribent i stedet for gravende journalist og vi kommer inn på hvordan det føles å ha skrevet en bok som folk er villig til å bla opp flere tusenlapper for å sikre seg. Etter at vi har snakket om vinklinger, utelatelser og selve skriveprosessen dissekerer Stein P. avslutningsvis min teori om at det å lese mye om et område du skal til kan forringe turopplevelsen du får når du først kommer dit.

I del to av episoden om turlitteratur tar vi steget inn i nåtiden og ser nærmere på hvordan det er å formidle naturopplevelser i dagens digitale virkelighet. Videre snakker vi om hva man ikke bør skrive om. Vi får dessuten en innføring i den vitenskapelige disiplinen ferdselsetnografi og får oppskriften på hvordan du kan få en professorstilling på universitetet med kun et grunnfag i historie og noen hundre mil på ski å vise til. Episoden er spilt inn med utsikt til Romsdalshorn, og vi må selvsagt innom facebook-fenomenet «Dagens Hornet» før vi avslutter.

Relevante linker for episoden
Besøk Stein P Aasheim sin Hjemmeside

Podkasten Uteliv er også tilgjengelig via:
iTunes
Spotify

Uteliv på sosiale medier:
Facebook
Instagram

Du kan hjelpe meg med podkasten Uteliv ved å:
Komme med konstruktiv tilbakemelding.
Gi rating og/eller anmeldelse på podkasten i iTunes.
Bestille mine bøker eller booke foredrag.
Meld deg på mitt nyhetsbrev. Registrer e-post i felt i høyre marg.

Intromusikk
«Palatine Light» av 1099  Brukt med tillatelse fra opphavsperson.

Podkasten Uteliv samarbeider med:
Camp Villmark Norges største villmarksmesse ( Norges Varemesse 26. til 28. april 2019)