Podkasten Uteliv

Podkasten Uteliv tar for seg Friluftsliv i ordets videste forstand. Akkurat hva dette vil utvikle seg til over tid er foreløpig litt vanskelig å forutse, men spennvidden i temaer kommer til å være stor. Noen ganger prater jeg med en gjest. Andre ganger er jeg helt alene. Håpet er at du alltid skal lære noe. Jeg satser på å legge ut en ny episode hver fredag i en periode fremover.

 


Podkasten Uteliv #19: På tur med barn

Mange ønsker å ta med barna på tur, men hvordan gjør man det? Jeg satt meg ned med Christin Oldebråten for en prat rundt dette temaet.

Les Mer >

Podkasten Uteliv #18: Den første overnattingsturen

Hvordan tar man steget fra dagsturer til overnatting ute? Det er hovedtemaet for denne episoden hvor Bodil Dorothea Gilje er gjest.

Les Mer >

Podkasten Uteliv #17: Laksefiske – en introduksjon til galskapen

Helge Dahlen lever både av og for laksefiske, og han tok en pause på vei til tidligfiske i Stjørdalselva for å snakke om den magiske jakten på laksen.

Les Mer >

Podkasten Uteliv #16: Friluftsliv og psykisk helse

Johanne S. Refseth er psykolog og friluftsmenneske. Gjennom Instagramprofilen «Psykolog med sovepose» kombinerer hun kunnskapen fra de to arenaene.

Les Mer >

Podkasten Uteliv #14 og 15: Ørret og avsporinger

Jeg dro på urban ørretjakt på Oslos østkant sammen med Norges største ørretnerd – Lars Nilssen – og hadde i utgangspunktet en ganske strukturert plan for hva vi skulle snakke om.

Les Mer >

Podkasten Uteliv #13: På nærtur med hengekøye

Søstrene Hege og Stine Schulz Heireng er opptatt av hverdagsfriluftslivet i nærmiljøet. De er ekstemt gode til å lage luker i en hektisk hverdag og bruke disse pusterommene til friluftsliv.

Les Mer >

Podkasten Uteliv #12: Eventyrer i 2019

Tonje Helene Blomseth var på årets Camp Villmark, og vi satte oss ned for en liten prat om hvordan det er å leve som eventyrer i 2019, mens messegjestene surret rundt oss.

Les Mer >

Podkasten Uteliv #11 – Hvordan være en fantastisk turkompis?

Johanne S. Refseth er psykolog og friluftsmenneske. Gjennom Instagramprofilen «Psykolog med sovepose» kombinerer hun kunnskapen fra de to arenaene.

Les Mer >

Podkasten Uteliv #10: Påskekrim spesial

Denne gangen sitter jeg mutters alene foran mikrofonen og gir deg mer eller mindre friluftsrelaterte alternativer til den tradisjonelle påskekrimmen.

Les Mer >

Podkasten uteliv #9: Jens Kvernmo

Hvorfor drar egentlig Jens Kvernmo mutters alene på tur? Hvor mye koster det å være ute på tur en hel vinter? Og hvilke rare vaner får man av å være så mye alene?

Les Mer >