Podkasten Uteliv

Podkasten Uteliv tar for seg Friluftsliv i ordets videste forstand. Akkurat hva dette vil utvikle seg til over tid er foreløpig litt vanskelig å forutse, men spennvidden i temaer kommer til å være stor. Noen ganger prater jeg med en gjest. Andre ganger er jeg helt alene. Håpet er at du alltid skal lære noe. Jeg satser på å legge ut en ny episode hver fredag i en periode fremover.

 


Podkasten Uteliv #14 og 15: Ørret og avsporinger

Jeg dro på urban ørretjakt på Oslos østkant sammen med Norges største ørretnerd – Lars Nilssen – og hadde i utgangspunktet en ganske strukturert plan for hva vi skulle snakke om.

Les Mer >

Podkasten Uteliv #13: På nærtur med hengekøye

Søstrene Hege og Stine Schulz Heireng er opptatt av hverdagsfriluftslivet i nærmiljøet. De er ekstemt gode til å lage luker i en hektisk hverdag og bruke disse pusterommene til friluftsliv.

Les Mer >

Podkasten Uteliv #12: Eventyrer i 2019

Tonje Helene Blomseth var på årets Camp Villmark, og vi satte oss ned for en liten prat om hvordan det er å leve som eventyrer i 2019, mens messegjestene surret rundt oss.

Les Mer >

Podkasten Uteliv #11 – Hvordan være en fantastisk turkompis?

Johanne S. Refseth er psykolog og friluftsmenneske. Gjennom Instagramprofilen «Psykolog med sovepose» kombinerer hun kunnskapen fra de to arenaene.

Les Mer >

Podkasten Uteliv #10: Påskekrim spesial

Denne gangen sitter jeg mutters alene foran mikrofonen og gir deg mer eller mindre friluftsrelaterte alternativer til den tradisjonelle påskekrimmen.

Les Mer >

Podkasten uteliv #9: Jens Kvernmo

Hvorfor drar egentlig Jens Kvernmo mutters alene på tur? Hvor mye koster det å være ute på tur en hel vinter? Og hvilke rare vaner får man av å være så mye alene?

Les Mer >

Podkasten Uteliv #8: Fra tur til TV

Hvordan lages TV-serier som «Helt alene» og «Jens i villmarka»? Jeg tok en prat med Kjartan Ovesen og Eva Laukøy, som har klippet disse seriene.

Les Mer >

Podkasten Uteliv #7: Grønlandshund

Grønlandshunden er en trofast, nøysom og folkekjær turkompis. Jeg tok en prat med Rita Lysholm om rasen.

Les Mer >

Podkasten uteliv #6: Naturfoto

Lars Andreas Dybvik har en litt annen tilnærming til tur- og naturbilder enn majoriteten av oss som bruker kamera ute, og er en svært kunnskapsrik og erfaren fotograf. Vi tok en prat om tur- og naturfotografering.

Les Mer >

Podkasten uteliv #5: Lange skiturer

Har du tenkt på å krysse Grønland eller gå en annen lang skitur? Bengt Egil Rotmo gir deg en solid håndfull gode råd og tips.

Les Mer >