Utskiftninger i kamerabagen #2


Mange selger i disse dager Nikon D3s. Det har også jeg gjort. De fleste skal kjøpe det nye råskinnet D4s. Jeg hadde andre planer.

I går kom nemlig en Olympus OM-D E-M1 med et 12-40 f/2,8 objektiv i posten. Jeg har vært kjempefornøyd med min Nikon D3s. Det er svært godt på høy ISO, og med mange bilder pr. sekund og rask, presis autofokus er det en drøm å jobbe med når det går unna i svingene. Hovedgrunnen til at det ble solgt, var at det ikke ble brukt etter at jeg kjøpte et Nikon D800. Gang på gang foretrakk jeg det mest kompakte av de to, selv om motivene som ventet ofte kunne være vel så godt egnet for en D3s. Det ble for dumt å ha et så godt kamera liggende i skuffen, mens det ble stadig mindre verd.

Olympusen ble kjøpt for å ta denne logikken et steg videre. Et mer kompakt og lettere kamera kan i større grad bæres lett tilgjengelig, og dermed håper jeg på flere av de gode aktivitetsbildene. I motsetning til de minste speilrefleksene til Nikon er dette et semiproft kamera, støvtett, sprutsikkert, frostsikkert og solid bygget. Siden bildebrikken bare er halvparten så stor som på Nikon D800, blir også objektivene svært små. Med batteri og optikk klokker hele stasen inn på godt under kiloen. Det er omtrent halvkiloen mindre enn D800 med tilsvarende optikk.

Nikon D800 og Olympus OM-D E-M1 er nå mine to hovedkameraer.
Nikon D800 og Olympus OM-D E-M1 er nå mine to hovedkameraer.

Jeg gleder meg til å ta kameraet i bruk. Allerede ser jeg funksjoner jeg liker, og det skal bli spennende å bli bedre kjent med nykommeren. Noe er jeg derimot mer spent på: I første rekke hvor bra bildekvaliteten er – spesielt på høy ISO, standarden på videofunksjonen og hvor bra kameraet takler actionfoto.

Det tenker jeg å skrive litt om her utover våren og sommeren…

Her vises størrelsesforskjellen på de to kameraene enda tydeligere.
Her vises størrelsesforskjellen på de to kameraene enda tydeligere.