Oppdag vinterfriluftslivet

Det er ingen grunn til å pakke bort teltet selv om høsten blir til vinter. I flere episoder har jeg i samarbeid med andre turfolk forsøkt å gjøre villmarka tilgjengelig for flere – også om vinteren.

01.10.2024

Den første vinterovernattingen

«Skulle jeg aldri gjort noe jeg var redd for hadde jeg ikke gjort noen ting,» sier Une Cecilie Oksvold. Sammen forsøker vi å avdramatisere og avmystifisere vinterfriluftslivet. Vi holder oss på et helt elementært nivå. Etter å ha hørt episoden håper vi du vil ønske å ta en vinternatt ute, og ha nok kunnskap til at det blir en opplevelse du ønsker å gjenta…

Hør episoden hos Apple Podkaster
Hør episoden på Spotify

Den første lange vinterturen

Mange har de siste årene tatt steget over i vinterfriluftslivet og tilbragt enkeltnetter og helger i telt, hengekøye eller under åpen himmel i nærskogen. Men hva skal til for å ta steget derifra til en ukestur med ski, pulk og telt i norske vinterfjell? Christer Wærdal har hjulpet mange å bli glade i vinterfjellet og deler villig av sin kunnskap.

Hør episoden hos Apple Podkaster
Hør episoden hos Spotify

Flere tips under bildene…

En god natts søvn

For mange er frykten for å fryse om natta det som først og fremst taler mot teltliv vinterstid. Bengt Rotmo har tilbragt hundrevis av netter i telt i klodens kaldeste regioner og forteller hva som kreves av utstyret, hvordan du forbereder deg til leggetid og hvordan du kan få sove – selv om du våkner av at du fryser.

Hør episoden hos Apple Podkaster
Hør episoden på Spotify

35 års polarerfaring

Børge Ousland har hatt eventyret som levebrød siden 1990-tallet og har planlagt og gjennomført store ekspedisjoner med jevne mellomrom siden 1986. I denne episoden gjorde vi et forsøk på å gå gjennom utvikling innen utstyr og teknikker for lange skiferder, helt fra hans første Grønlands-kryssing til den episke turen over Polhavet sammen med Mike Horn.

Hør episoden hos Apple Podkaster
Hør episoden på Spotify

Flere episoder om vinterfriluftsliv